Burnout bij mannen

Burnout bij mannen…

Een Burnout heeft een behoorlijke impact. Vaak is er weinig begrip en erkenning omdat er aan de buitenkant niets te zien is. Dit maakt het voor de persoon in kwestie nog moeilijker. Vooral omdat het er met de jaren is ingeslopen. Wellicht vraagt u zich af of u wel een burnout heeft? Misschien bent u alleen maar moe. Laten we daarom eens kijken of wij u kunnen helpen. . Stapje voor stapje, in uw tempo.

Mannen regelen het vaak zelf wel.

De oorzaak kan verschillend zijn, maar uit ervaring blijkt dat er weinig goede hulp en informatie is voor mensen met burnout klachten. Vooral bij mannen schiet het in Nederland te kort. Middels deze burnout bij mannen pagina, wil ik daar toch graag wat meer aandacht aan besteden en dus ook verandering in brengen. Geen lang verhaal met verwijzingen en termen, want ik weet uit eigen ervaring dat dat niet werkt als je burnout bent. Uiteraard mogen vrouwen ook verder lezen! Graag zelfs! Laten we beginnen…

We gaan het volgende behandelen..

Inleiding burnout bij mannen

Burnout bij mannen is anders dan bij vrouwen. Zelf heb ik een burnout gehad, maar helaas mijn partner ook. Sterker nog, hij heeft er nog steeds last van. Jarenlange overbelasting heeft hem burnout gemaakt. Uit eigen ervaring, maar ook middels de gevolgde trainingen, weet ik dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen bij een burnout.

Kosten voor begeleiding zijn vaak te hoog

Verschillen in beleving en het uiten daarvan, want de aanloop is vaak hetzelfde. Pure overbelasting. Dat betekent niet dat een werkweek van 80 uur tot een burnout leidt, maar dat eerder een verkeerde invulling hiervan vaak de oorzaak is. Helaas is er weinig goede begeleiding voor mensen met een burnout. En mocht deze er wel zijn dan zijn de kosten weer hoog! Deze hoge kosten zorgen ervoor dat een grote groep mensen geen coaching krijgt! Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. MDKroescoaching heeft daarom een andere, nieuwe aanpak. U leest verderop hierover meer!

Symptomen burnout bij de man.

Heeft u last van een aantal van onderstaande symptomen en of klachten? , dan is de kans dat u een burnout heeft groot.

 • Concentratieverlies
 • Besluiteloosheid
 • Wellicht Angst- en paniekklachten (soms moeilijk herkenbaar)
 • Geheugenproblemen
 • Snel boos
 • Frustratie
 • Opgejaagd gevoel
 • Neerslachtig
 • Wantrouwend
 • Nergens zin in
 • Gevoelens van onzekerheid

Anekdote man met burnout

Hieronder een stukje geschreven door een coachee:
Frans, 45 werknemer bij een transportbedrijf:

“Mijn burnout had ik eerst helemaal niet door! Het is er echt ingeslopen! Eerst kreeg ik last van slaapproblemen en vervolgens andere lichamelijke klachten. Ik heb alles genegeerd en ging gewoon door. Achteraf gezien cijferde ik mijzelf behoorlijk weg.

Op een dag ben ik op mijn werk in elkaar gestort. Mijn lijf kon het niet meer aan.

Omdat ik zo goed in mijn werk was, bleef mijn werk zich maar opstapelen. Collega’s leunden op mij en de directie had onvoldoende oog voor de situatie. Ik ben een perfectionist en voelde mij onvoldoende gesteund.  Ik viel uit op mijn werk. Huisarts en bedrijfsarts bezocht, maar behalve de huisarts was er weinig begrip voor mijn burnout. Tenminste,  zo ervoer ik dat. Uiteindelijk kwam ik op een wachtlijst bij een ggz instelling. Helaas was de wachttijd lang en konden ze mij daar onvoldoende helpen.

Juiste aanpak bij een burnout

burnout gespreksavond

Burnout bij mannen is anders. Mannen hebben een andere meer praktische begeleiding nodig. Mannen willen ook meer duidelijkheid, maar dit is ook best lastig bij een burnout. Een goed herstel kan dus best lang duren.

Voorheen hadden we gespreksavonden voor mannen met een burnout. Ivm Corona is dat niet meer mogelijk en dat biedt dan ook weer nieuwe kansen. Online hulp bieden is bijvoorbeeld een veel beter alternatief.

Burnout? nu even niet!

Les 1 voor mensen met een burn out is dat nu even niets moet! Buiten dat is een kennismakingsgesprek voor u misschien wel fijn.. Het kennismakingsgesprek is gratis en kan u al de nodige informatie verschaffen. Ik zou zeggen, probeer het eens!

Enneagram

Ik pas als basis de theorie van Human Dynamics en het enneagram toe. Ieder mens heeft zijn eigen drijfveren en handelt zoals hij handelt. Soms bewust en soms onbewust. We gaan samen ontdekken wat je drijfveren zijn en welk type je hebt. Echter…ík bepaal niet welk type het best bij jou past. Dit doe jij helemaal zelf. Je gaat jezelf beter begrijpen en leren om te gaan met je mogelijke valkuilen. Dit gaat ongetwijfeld tot leuke inzichten leiden en kan enorm verhelderend zijn.

Burnout herstel is moeilijk vooraf te voorspellen! Er zijn namelijk mensen die zo hun grenzen hebben overschreden, dat ze daar blijvende schade van hebben opgelopen. Echter mijn aanpak is uniek en absoluut anders dan anders. Ik denk dat mijn aanpak ook de enige juiste aanpak is voor mensen met een burnout. Ik vertel u er graag meer over in een persoonlijk gesprek.

Het enneagram behandelt negen types. Meer uitleg over het eneagram vind je hier.

De burnout man en vergeet de partner niet

Burnout bij mannen is iets wat de partner ook raakt. Ineens is de thuis situatie verandert en zit er iemand op de bank. Grote kans dat degene daar ook even blijft zitten. Partners hebben dan ook vaak vragen hoe ze het best met de situatie kunnen omgaan. Uiteraard heb ik daar handvatten voor.

Coach bij burnout

Ik vind dat burnout hulp betaalbaar moet zijn, zonder aan kwaliteit te tornen. Bij MDKroescoaching is het intake gesprek gratis en kosten de sessies € €89,- per uur. Voor dit tarief krijgt u mijn professionele begeleiding en coaching bij burnout klachten! U bepaalt zelf hoeveel sessies u wenst. Ook zijn meerdere sessies bespreekbaar. 

De coaching-gesprekken vinden plaats in mijn praktijk. Data zijn mede door drukte en Corona inmiddels wel beperkt. De “burnout bij mannen” gespreksavonden zijn dus ivm de corona maatregelen in 2020 gestaakt. Wilt u mij als burnout-coach , dan kunt u mij het beste even contacten via de groene knop. Letwel… voor 2020 is mijn agenda al nagenoeg vol!

mvg Monique

Laat een reactie achter

Winkelwagen
Scroll naar boven